Skip to main content

Het jaar 2020 begint met de uitrol van de Castingpar-groep.

By 13/01/2020november 29th, 2023News

Communication Castingpar.

Een naamsverandering voor de groep

Na de overname in september 2019 van de titaniumgieterij SETTAS in Charleroi (België) wordt PRECIMETAL Holding een werkmaatschappij, het hoofd van een industriële groep, en neemt ze de naam CASTINGPAR aan.

Castingpar zet haar externe groei voort

Naast haar twee Belgische 100%-dochterondernemingen heeft Castingpar een meerderheidsparticipatie genomen in een machinewerkplaats in Frankrijk: Mécanique de Précision de l’Orléanais (MPO).

MPO is een verspaningswerkplaats (frezen en draaien) die al meer dan 40 jaar complexe onderdelen maakt in alle materialen in kleine en middelgrote productieseries.
MPO bedient de luchtvaart- en defensiesector en de industrie in het algemeen. MPO is volledig gecertificeerd (met name EN9100 voor de A & D-sectoren).
Het bedrijf heeft expertise verworven in het herbewerken van gieterij-onderdelen, in het bijzonder door het opzetten van een partnerschap van meer dan 20 jaar met Précimétal.
Door zich te integreren in de logistieke keten van Précimétal, heeft MPO deelgenomen aan recente verticale integratieprojecten die Précimétal heeft kunnen uitvoeren met zijn belangrijkste klanten om hen ter plaatse afgewerkte en gebruiksklare onderdelen te leveren.

De overname is een nieuwe strategische stap in deze integratie.

MPO telt meer dan dertig ervaren medewerkers. Als recent lid van de Castingpar groep, zal het kunnen groeien dankzij de bedrijfsvolumes gegenereerd door haar zusterbedrijven Settas en Précimétal voor de afwerking van hun onderdelen, evenals de markten die door deze bedrijven worden bediend.

PRECIMETAL produceert zeer nauwkeurige metalen onderdelen door verloren-was-gieten voor de internationale luchtvaart-, defensie-, orthopedische en industriële markten, met een expertise die erkend wordt door zijn klanten. De omzet van PRECIMETAL bedroeg in 2019 €12m en het bedrijf heeft 115 mensen in dienst.

SETTAS is een precisiegieterij (verloren was en zandgieten) die titanium onderdelen tot 400 kg produceert voor de ruimtevaart, defensie en andere industrieën. SETTAS heeft momenteel 100 mensen in dienst en heeft een omzet van ongeveer €17 miljoen in 2019.

Beide bedrijven hebben AS/EN9100, Nadcap en andere certificeringen.